skip to Main Content

Fishmadman Nyhedsbrev Vinteren 2021

riffling hitch tube fly

Jesper FohrmannHej, fluefisker og velkommen til endnu et nyhedsbrev fra os på Fishmadman – Vi håber, at vi kan gøre din dag lidt mere interessant ved at snakke fisk & fluer og vise dig et par ting, der måske kunne få dig til at mindes dinner dage langs elven, denne sommer – og forhåbentlig lægge planer for fluefiskesæsonen 2021.

Denne gang i nyhedsbrevet

  • En særlige riffling hitch fluer fra Lee Wulff
  • Natursort egernhaler
  • Nye fluer i 2021
  • Redesign af et mønster – få nye fluer
  • Knuden fra det sidste nyhedsbrev
  • En ældre uortodoks lakstørflue
  • Ny…super dubbing Arizona Diamond Dub

Lee Wulff´s Hitch Specials

Lee Wulff´s Hitch Specials

Gennem sit liv som sports-skribent og laksefisker, fungerede Lee Wulff som promotor for riffling hitch teknikken, som han oprindeligt havde set i aktion ved Portland Creek elven i Newfoundland tilbage i 1940’erne.

Lee Wulff Hitch Specials

 

 

Dette boks-sæt med 4 enkeltkrogfluer,  er et godt eksempel på Lee`s opfindsomhed og interesse for hitch fiskeri. Dette boks-sæt var oprindeligt et af to tilgængelige sæt af eksperimentelle fluer, som Lee Wulff designede med en krop af støbt af nylon – et design han også brugte på sine berømte Surface Stonefly fluer.

Lee Wulff Surface Stonefly

 

Hvis du ved mere om disse særlige hitch fluer, ville vi være taknemmelige for at høre fra dig – Du kan skrive til os via dette link Lee Wulff´s Hitch Specials  

Natursort egern fra Rusland

Natural black squirrel

Naturligt sort egernhår har en super lokkende effekt på ørred og laks, og 1000`vis af fluemønstre er baseret på egernhårs særlige egenskaber – Ikke alle gernhaler er ens, og noget hår fungerer bedst, hvis det bruges på mindre fluer og hår fra andre haler egner sig til større fluer – hvis du er nysgerrig efter at lære mere om egernhår i fluebinding  så kig forbi på vores side om emnet.

Natursort egernhale

natural black squirrel

Naturlig sort egern fra Rusland eller eurasisk rødt egern, som de formelt er kendt som (Videnskabeligt navn: Sciurus vulgaris) er en egernart, der er udbredt over det store skovklædte Rusland, hvor nogle egern fanges i fælder, og deres skind bruges til forskellige beklædningsgenstande.

Vi var heldige at købe et lille udvalg af haler og deler dem med glæde med dem, der sætter pris på dette virkelig fantastiske fluebindingsmateriale.

Denne art egern findes i forskellige nuancer af brun og sort. Du finder halerne i vores butik beskrevet som:  sort og brun. Sælges så længe lager haves.  Prisen er 36.50.- (Danske Kr. 2021)

 

Nogle nye fluer til sæson 2021

fishmadman hitch flies

Fluebinding er vores profession her på Fishmadman, og det er vores fluer og deres evne til at fange fisk, der gør det hele værd for dig – Baseret på vores erfaring med gennemsigtige rør / changerende kropsmateriale (læs om dette i et tidligere nyhedsbrev) har vi valgt at gøre vores mønstre bedre ved at udbrede vores nye bindestil til flere fluer fra butikken.

pearl hitchman

Et nyt riffling hitch mønster til 2021 bliver denne lille Pearl Hitchman, som vi og laks fandt helt fantastisk i løbet af sommeren 2020. Fluen her er monteret med Partridge Salmon Stinger # 16 

Collie Dog Tube fly

I 2021 vil alle vores Collie Dog og Sunray Shadow fluer være udstyret med 3-D øjne og alle Collie Dogs med en særlig holografisk krop i sølv. Flue monteret med Partridge Patriot Stinger Barbless Hook #6.

Hitchman Black and Gold

Et andet Hitchman-mønster (Black & Gold Hitchman) med holografisk guld krop og hår fra sort egern – vil fuldende Hitchman-serien. Flue monteret med Owner Chinu # 4.

Haugur hitch

En micro udgave af det islandske Haugur-mønster med sølv-iriserende folie på siderne, viste sig også at være et super mønster den foregående sommer. Flue monteret med Owner Chinu # 4.

Redesign af et mønster - få nye fluer fra os

Green Hitchman

Nogle af de Hitchman-fluer, vi lavede til sæsonen 2020, klarede ikke det hårde liv i for enden af forfanget, og som et resultat mistede de holografiske strimler deres fæste på røret. Vi kan kun beklage dette, og som en konsekvens redesignede vi kropsmaterialet og processen hvorved vi fastgøre dette til røret … Vi synes​ at ​vi er lykkedes med dette projekt, og vil gerne benytte lejligheden til at bytte eventuelle ødelagte/dårlige Hitchman-fluer, du måske har fisket med i løbet af den sidste sæson – Giv os en besked i din næste ordre, så lover vi at lever op til vores no-nonsense kvalitets politik – og sender dig nye fluer i stedet … NB de nye Hitchman fluer vil desværre ikke være tilgængelige i butikken før sidst på foråret 2021.

Knuden fra sidste nyhedsbrev: Turl Knuden

turl knot
turl knot

I vores forrige nyhedsbrev viste vi dig vores foretrukne styreknude til fluer bundet på opadbøjet laksekroge, og spurgte dig også om et navn og information om den pågældende knude, og vi vil gerne sende en 👍 til David Ellis, Serge Léveillé, Mark, Brian Moran, der skrev til os for at fortælle at; vi havde vist, hvordan man binder en Turl knude.

Serge sender os også et link til en video, der viser en interessant variant af Turl Knuden kendt i Gaspesia-delen af ​​Québec som Gaspesian Knot eller Twist Knot

Se en Youtube video om Gaspé Twist knuden

En tidlig og uortodoks lakse tørflue

Allcock’s aquatic spider.
Salmon Dry Fly

Her en ganske uortodoks laksetørreflue fra British Allcock, dateret tilbage til 1938, kaldet; Allcock’s aquatic spider

Særlig tak til finske fluefiskerihistoriker og forfatter Pertti Kanerva, for at skaffe detaljer om denne flue. Pertti fortæller os, at Allcock’s aquatic spider var tilgængelig i finske fluefiskebutikker fra 1920’erne. De blev solgt i tre størrelser # 5, 10 og 12 – De original fluen kom i en blikdåse, senere i en plastikæske. Allcock ophørte med at sælge fluen i begyndelsen af ​​1970’erne

Læs mere om Allcock Aquatic Spidere her

Arizona Diamond Dub

John Rohmer Arizona Diamond Dub

Det kræver lige dele mester-fluebinder og storfanger for at blive en ægte dubbing-troldmand og John Rohmer fra Arizona har disse evner.

I flere år har vi solgt og selv brugt Johns formidable sæluld-erstatning: Simi Seal Dubbing – en dubbing der hurtigt er blevet det foretrukne dubbingsmateriale for mange skandinaviske lystfiskere, nu har vi fornøjelsen at præsentere endnu en af Johns fortryllede-blandinger: Arizona Diamond Dub – En lys og organisk dubbing med fine tråde af shangerende materiale (noget der kan være ganske vanskeligt at vise korrekt på et foto) – Vi har stillehavslaks i Norgebrugt materialet i løbet af sæsonen 2019 – 20 og fandt det fremragende til ørred, rødding og atlanterhavslaks.

Arizona Diamond dubbing virkede også på nogle af de stillehavslaks, der lejlighedsvis besøger vores vande her i Skandinavien … som denne uheldige type i det sidste foto (:

Arizona Diamond Dub

Vi har valgt 18 fangende farver fra Johns serien af Arizona Diamond Dub – Vi laver en nyhedsbrev rabat for foråret 2021, hvor du får en gratis pakke med dubbing hver gang du køber 3 pakker.

Arizona Diamond Dub

Per Fischer har lavet disse delikate rejefluer af det nye Arizona Diamond Dub i farven Olive Copper

Tak til dig

Ja… tak for din støtte til vores højst specialiserede fluebutik – vi håber, at vores fluer vil bringe fisk til din line og et smil på dine læber i 2021- vi har alle brug for lidt mere smil (:

Husk at invitere dine børn og børnebørn på fisketur, det er kun ved at dele de herlige og spændende øjeblikke ved elv og sø, at nye generationer af mennesker vil ønsker at bevare den skrøbelige verden ​​laks og ørred svømmer i.

Med venlig hilsen Per & Jesper

GO TO PREVIOUS NEWSLETTER
Back To Top