skip to Main Content

Fishmadman nyhedsbrev juni 2020

Fly fishing Morrum River

Jesper Fohrmann

Per Fischer

 

 

 

 

 

 

Særlig tak til dig…

Hej fluefiskere, vi skrive til dig inden sommeren begynder. Det har været en hård tid for vores lille firma under Corona – Vi og vores familier har været fri for den forfærdelige sygdom, men vores firma blev nærmest sat i koma særligt på grund af problemer med foresendelse. Vi takker alle jer, der har købt fluer hos os i de sidste måneder og vil i særlig grad takke dem af jer, der har haft en meget lang leveringstid på jeres fluer og fluebindings materiale… Vi ved, at der stadig er forsinkelser i post-verdenen… men de fleste steder i Europa er forsendelser tilbage til normal post-hastighed.

Nyhedsbrev denne gang

  • Sommer-rabat  i vores butik – Bidrag til Atlantic Salmon Federation
  • En super god styrende-knude til laksefluer
  • Ha’ en sikker sommer – glæd dig over de lokale fiskemuligheder

Fiske-hilsen fra Jesper & Per på Fishmadman

Få rabat i vores butik - Hjælp os med at samle penge til Atlantic Salmon Federation

 

Vi giver dig en 11% rabat  i vores butik, på alle vare, og med hvert køb, på mere end 20 $ (130 kroner), donerer vi 5 $ (ca 33 kroner) til  Atlantic Salmon Federation for at støtte dem i deres job for at redde den vilde Atlanterhavs laks i Nordatlanten – Vi vil give dig rabat i vores butik og indsamle penge til ASF på denne måde gennem hele juli måned.

 

Brug kampagnekode: SALAR i butikken og få din rabat … og måske hjælpe os til støtte Atlantic Salmon Federation 

Brug en styrrende knude til laksekroge med opadbøjet øje

Styrende knuder og knuder til fluefiskeri er et ofte diskuteret emne, og af gode grunde da knuden jo er den sidste bastion imellem dig og fisken – At anbefale dig den knude Per og jeg bruger til vores laksefluer er derfor et spørgsmål om tillid – så jeg vil start denne lille introduktion, ved at sige at, denne knude aldrig har svigtet mig i alle de år, jeg har brugt den. Det er en enkel knude, der hjælper dig med at styre din flue i en direkte fortsættelse af dit forfang. Det er desuden en knude, som du kan binde om natten uden at se hvad du gør.

Hjælp til at finde frem til knudens rette navn fik vi fra flere af vores nyhedsbrevslæsere – og det korrekte navn på knuden er Turl Knuden – som beskrevet til os af

David Ellis, Serge Léveillé, Mark, Brian Moran

Serge sendte os også et link til en video der viser en interessant variant af Turl Knuden der i  Gaspesia delen af Québec (Canada) kaldes Gaspesian knuden eller twist knuden

En særlig tak går ud til alle der har deltaget i at få fakta på plads.

Gaspesian knot or twist knot

Turl knude - Den normale version

turle knot

No. 1

Indsæt din forfangs-spids gennem krogen – nedefra og op, på op-øje kroge (som denne Partridge Esmond Drury-krog) og oppefra og ned, hvis du bruger en kroge, der har et nedadbøjet øje.

turle knot

No.. 2

Lav en lille løkke på forfangsspidsen. Hold løkken mellem tommel og pegefingeren som vist her.

turl knot

No. 3

Lav to løkker omkring det primære loop (jeg laver normalt disse løkker på min pegefinger – og skubber dem derefter af fingeren med tommelfingeren)

turl knot

No. 4

Tag enden af forfanget (her markeret med et A) gennem de to små løkker og stram langsomt op.

turl knot

No. 5

Spænd hele knuden op ved at trække fra begge ender af knuden – Knuden skal nu danne en ensartet ottetals-figur… hvis ikke… løs knuden op og start på ny.

turl knot

No. 6

Når knuden strammes op – put krogen (fluen) gennem løkken og træk knuden stramt mod krogøjet

Turl Knot

No. 7

Knuden er nu på plads, og enden af forfanget skåret væk – Denne knude har sandsynligvis et formelt navn – men jeg kender ikke navnet på knuden … selvom jeg har brugt den i + 40 år … Hvis du kender navnet … så send os gerne en linje her Navnet på knuden

Hold dig sikker i sommer - fisk dine lokale vande

Jesper Fohrmann

Per og jeg havde booket en online-billet til Mörrums Åen i det sydlige Sverige – Regionen i Skandinavien, hvor vi bor tættest på.

Soldier Palmer Treble Hook # 12

Soldier Palmer

Vi havde en fantastisk “lokal” dag med en af vores favoritfluer;  Soldier Palmer  og denne friske Østersø laks, der kunne li’ fluen lige så meget som vi kunne.

I sommer bliver mange lystfiskere nød til at være tæt på hjemmet, og vi håber, at du også får mulighed for at besøge dine lokale vande

Hold en sikker afstand til andre lystfiskere, men hold dine yndlingsfluer tæt til kroppen.

Knæk og bræk fra Jesper & Per

Se tidligere Nyhedsbrev
Back To Top