skip to Main Content
Fishmadman - Jesper Fohrmann

Kære fluefisker: Velkommen til endnu et nyhedsbrev fra Fishmadman – Vi er nu ved begyndelsen af en ny sæson for atlanterhavslaks – og steelhead.

2014 var ikke et godt år for atlanterhavslaks – og der er blevet skrevet mange ord om de problemer denne fantastiske fisk har haft igennem moderne tid.

Vi håber på et bedre år i 2015 og anbefaler, at du følger det arbejde, som interesseorganisationer såsom;  NASF (North Atlantic Salmon Fund) og Native Fish Society, udføre for at hjælpe atlanterhavslaks og steelhead.

Vi håber også at du i 2015 vil benytte lejligheden til at gøre en ny person interesseret i fiskeri – Vi har brug for flere passioneret mennesker omkring vores sport og fiskene vi fisker efter – vi tror at; passionerede mennesker vil være med til at, bevare vores fantastiske elve og fiskene der svømmer i dem.

Nyhedsbrevet denne gang omhandler ;  En dansk vinder i 2014 Fishmadman konkurrence – Historier om en god flue – og et kort af træ, der kan holde onde kryb væk.

Tørflue hilsener fra Per og Jesper

FISHMADMAN KONKURRENCE 2014

Trout on mice flies - mouse fly

En af flereTaimen (Hucho taimen) som Rasmus Ovesen fangede på; muse-fluer fisket på overfladen

Taimen on a Mouse fly

 2014 konkurrence vinder

Fluefisker og skribent Rasmus Ovesen tog vores Tube Rat fluer dybt ind i Mongoliet for at fiske efter store Taimen (Hucho Taimen) – Rasmus og venner fangede flere fisk på vores rørflue-rotter, med den største på; 90 cm. og 15 lb. Rasmus fangede også en monster fisk på 125 cm  på en Craft Fur Streamer , men det er en anden historie… Rasmus er dette års vinder af Fishmadman konkurrence.

SE VORES NYE TUBE RATS

Stort tørt tillykke fra Fishmadman

Et par af de andre fluefiskere fra 2014

Ian Martin - salmon on monster tube caddis

Top fluefisker og fotograf; Ian Martin skrev til os fra Gaspe elven – Her med en dejlig fisk fanget på Monster Tube Caddis  Se mere fra Ian Martin

Jens Peder Jeppesen with 85 centimeter salmon from the Morrum RiverDedikeret fluefisker og direktør for det fantastiske Øresundsakvarium; Jens Peder Jeppesen med en september laks fra den svenske Mörrum`s Å.

Jerry Rothman salmon on micr frances fly

Lavt-vands specialist Jerry Rothman fra England, med en af mange oktober fisk fra Skotland – fanget på en lille rød Frances fluer

En god Steelhead bille

Steelhead on wake fly - caddisfly

Foto venligst udlånt af Tom Derry Director of Wild Steelhead Funding Native Fish Society – Steelhead fanget på  Flashback Bug

steelhead flue Flashback bug

The Flashback Bug

Denne sommer har steelhead fiskere testet dette nye fluemønster, ved forskellige elve i Britisk Columbia og Oregon, og resultaterne har været fantastiske. Fluen blev døbt; FlashBack Bug af  steelhead veteran Loren Irving fra Bend i Oregon.

Vi har bundet dem i 3 størrelser svarende til fluer bundet på  # 1 – 4 og 8 kroge
Fluerne er bundet på vores Riffling Hitch rør, og skater perfekt, både på stille og turbulent vand.

Benyt lejligheden nu, og få 2 af hver størrelse FlashBack Bug + 6 modhagerløse Ichiban kroge, samlet i en praktisk plastboks.

Wake fly for steelhead

NB. Tilbud gælder til.o.m 5 Februar 2015

møl i fluebinding og tøj

Hold møl væk fra tøj og fjerJuniperus Virginiana eller Rødt cedertræ, har i århundreder været brugt som et middel til at, holde møl væk fra tøj – Det er faktisk den stærke lugt fra cedertræet, der camouflere duften af de ting, som møl ønsker at lægge deres æg på, så som: pels og fjer.

En rapport fra University of California i Davis, forklare faktisk, at Rødt cedertræ, med tiden også vil dræbe larver af de møl, der har fundet vej til dit tøj eller fluebinding materiale.

Gør hvad du kan for at holde møl væk fra dinne fjer og hår… og gør dette ved at lægge vores Red Cedar Bug-Cards, i dit fluebindingsudstyr – Opbevar dine ting i plasticposer og skift dine Red Cedar Bug-Cards hvert 3 – 4 år

Vi på Fishmadman har gjort dette i årtier, og har (bank under bordet) ikke haft nogen problemer med møl.

Hold møl væk fra dit fluebindings udstyr

Back To Top