skip to Main Content
leaders for riffling hitch and dry fly fishing

Jesper Fohrmann

Kære fluefisker … Der er desværre gået en del tid siden vi skrev til dig sidste gang … Jeg har været ramt af gentagne belastningsskader forårsaget af brugen af min computer – en moderne arbejdspladsskade kunne man sige.

Vi har haft travlt i 2018, og vi håber, at de mange fluer, vi har sendt ud til jer, har givet nogle gode dage ved elven.

Tight lines fra os på Fishmadman – Jesper & Per

Nyhedsbrev denne gang

 • Sommeren 2018 var tør.
 • Synkende poly forfang – perfekt til overfladefiskeri.
 • Bevar dine forfang of forfangsmateriale i køleskabet.
 • Nogle nye fluer for 2019
 • Fishmadman UDSALG

Det var en meget varm og tør sæson på den nordlige halvkugle ...

fortomme til riffling hitch

Tynde forfang, riffling hitch, tørflue og små fluer, fiskede nær eller på overfladen, var bestemt vejen til at fange laks sommeren 2018 – Måske vil den kommende sæson være en anderledes een med mere vand og lavere temperatur? – men glem nu ikke dit overflade-udstyr der hjemme.

Klimaforandringer havde også effekt på fiskesæsonen i 2018, og det var en af de tørreste laksesæsoner, jeg kan huske. Elve på tværs af den nordlige halvkugle led under meget lavt vand og højere end gennemsnitlige vandtemperaturer. Hvor skummelt det end kan lyde, var dette ideelle forhold for; riffling hitch og tørfluefiskeri, og mange lystfiskere havde uger af godt overfladefiskeri.

Se den i vores butik
FRANCES FLY - MICRO CONEHEAD

En lille Frances flue, der gjorde det rigtig godt i sommeren 2018 – Fisket i de hurtige lavvandede stryg kunne den fange laks, hvor intet andet ville lykkedes … Her fitted med en # 18 Partridge Salmon Stinger krog.

Synkende poly forfang er perfekt til tørflue og riffling hitch fiskeri …

Vi ved, at anbefale synkende forfang til overfladefiskeri er en noget kontroversiel og dristig erklæring – ikke desto mindre er det, vi tror på, og vi bruger helst polylforfang til vores eget fiskeri … med stor succes.

Go to our poly leaders for riffling hitch

Forfanget er en forlængelse af din flueline

Forbindelsen mellem vores flueline og flue er af stor betydning for vores kaste – og præsentationsfærdigheder og valg af forfang og tippet materiale diskuteres ofte blandt fluefiskere.

Af mere end en årsag passer synkende polyforfang perfekt til overfladefiskeri, og jeg vil forsøge at fremhæve nogle af årsagerne hertil.

casting with fly line and big flies

KRAFT I DIT KAST

Tætheden i polymerforfanget vil hjælpe dig med at “skubbe” større tørfluer frem – selv under blæsende forhold. Den højere tæthed af polymerforfanget vil også hjælpe dig til at kaste lige og præcist, også når du kaster med en lang line.

leaders casting shadow

UNDGÅ SKYGGER OG FORSTYRRELSE MED SYNKENDE FORFANG…

Vores foretrukne polymerforfang er alle langsomt synkende. Vi foretrækker disse forfang fremfor  dito flydende forfang, fordi de synkende forfang kaster mindre af en skygge, der potientielt kan skræmme fisken. Det synkende forfang laver også mindre forstyrrelse på overfladen (træk) og vil ikke synke så langt under at det vil drukne din flue.

images

POLYMER FORFANG VIL TILTRÆKKE FLERE FISK …

Dette er naturligvis udtryk for synspunkter / fakta, som vi ikke har solid verifikation for – Faktisk er det ikke polymerforfanget i sig selv, der ville tiltrække fisken – men det delikate og ret dynamiske polyforfang vil kunne omdanne nogle af de mange fine hvirvler og krøller på vandoverfladen til mikrobevægelser * i dit tippet materiale og til sidst i din flue – noget ganske nyttigt, når du målrettet fisker med mikrofluer såsom riffling hitch og andre sådanne miniature fluer.

* Gør en tung flueline … til noget bedre

I tråd med vores tanker og erfaringer med små fluer og de bevægelser, de burde / kunne have for enden af forfanget, anbefaler vi at du bruger polyforfang, hvis du har tænkt dig at bruge sådanne fluetyper på store stænger med dito tunge flueliner.

Tunge flueliner som; korte scandi skydehoveder – Skagit liner og endda nogle typer Speyliner i # 9-11 kan være gode til distancekast, men de kan også blive alt for stive og rigide, og derfor midste noget af evnen til at følge de mange små hvirvler på vandoverfladen – vandbevægelse, som vi tror er vigtige i vores fiskeri med små overfladefluer.

airflo polyleader til riffling hitch

Se vores udvalg af polyforfang i Fishmadman-butikken

Tag mig til polyforfangene

Vi er skøre med detaljer …

For at bevare vores polyforfang bedst muligt, opbevare vi dem i køleskabet – Vi sørger for at du får et produkt – der er så frisk som muligt … ** Læs mere om dette længere nede i dette nyhedsbrev.

Sådan kombinerer vi forfang og tippet materiale

Vi bruger ikke nødvendigvis et særligt langt stykke tippet materiale i enden af vores polyforfang. De gennemsigtige forfang med deres dynamiske egenskaber er passende camoufleret i vandsøjlen.

Vi binder tippet materiale direkte til polyforfangets kerne og erstatter/forlænger det, når det bliver for kort eller slidt

POLYFORFANG

Længden af tippet materiale kan variere alt afhængigt af hvilken tykkelse tippet materiale du bruger og også hvilken slags flue du fisker med.

Her er nogle eksempler på forfang og tippet kombinationer

 • Tørfluefiskeri med store Bomber´s eller lignende store tør/wake fluer: 5-fods polyleader + 2,5 – 3 fod (0,8 – 1 meter) på 0,30 mm. (10 lb) tippet materiale.
 • Riffling hitch fiskeri med små fluer; 5 – 8 fods polyleader + 3 – 4 fod (1 – 1,3 meter) 0,30 (10 lb) – 0,25 (8 lb) tippet.
 • Større rørfluer såsom: Sunray Shadow, vægtbelastede fluer mv: 8 fod leder + 2,5 – 3 fod (0,8 – 1 meter) på 0,40 mm. (18 lb) tippet materiale
Maxima chameleon perfect for dry fly

Vi har det rigtige tippet materiale …

For at fuldende vores nye kategori med forfang, har vi ligeledes besluttede at tage i tippet materiale ind i vores butik. Valget var simpelt  – vi valgte vores No. 1 tippet materiale: Maxima Chameleon … Mange af jer bruger sandsynligvis allerede Maxima og nok af samme grunde som vi gør.

Vores valg af tippet materiale

Maxima Chameleon tippet materiale er det givne valg for så mange laks og ørredsfiskere rundt om i verden og med en god grund – det gør hvad det lover.

 • En blød stødabsorberende nylon – god til hurtige, modhug.
 • Slidbestandigt.
 • Former ensartede knuder.
 • Høj brudstyrke.
 • Perfekt til at præsentere store og små fluer til kræsen ferskvandsfisk.

Vi leverer kun frisk tippet materiale – og opbevare vores tippet i køleskabet **

Vi foretrækker personligt at købe frisk og velbevaret tippet materiale – så vi lovede dig, at det er hvad vi vil sælge dig. Vi køber vores Maxima tippet i små nylavede batches og opbevare dem i vores Fishmadman-køleskab – så sørg for at få det friskeste materiale fra os … intet andet.

Køb frisk tippet materiale til sæson 2019

Sandsynligvis den eneste fluefiskebutik i verden, der opbevarer forfang og tippet materiale i køleskabet ...

keep your leader and tippet bmaterial in the refrigirator

Holder længere i kulde

** Hvorfor holder vi vores nylon og polymerforfang / tippet materiale i køleskabet?

99% af alle kemiske reaktioner går langsommere, hvis de er kolde, og som vejledning til kunstig alderstest af polymerer er tommelfingerregel 10 grader Celsius = fordobling af tiden. Dette er en simple og ofte anvendt formel i polymer (nylon) produkt levetids validering.

En ny mindre størrelse Monster Tube Caddis (wake version)

Monster Tube Caddis steelhead wake fly

Steelhead fluefiskere fra Bulkley og Deschutes elvene i Nordamerika bad os om en mindre version af Wake Monster Tube Caddis (# 6), så vi har tilføjet dette mønster til vores serie af caddis wake fluer.

Tag mig til den nye Wake Monster Tube Caddis

En anden caddis wake flue i 2019

Thompson river caddis

Senere denne sæson vil vi tilføje endnu en caddis wake-flue til vores sortiment; en rørflue version af Thompson River Caddis. Her er det den oprindelige Thompson River Caddis bundet af designeren; Harry Lemire (1932-2012), der i 1986 konstruerede denne caddis-imitation, der er tiltænkt som en lavet-siddende wake flue til sommerfiskeri efter steelhead  Harry fiskede den med flyedeline. Det blev snart en af hans favoritter. Foto med høflighed af hr. Jack E Cook.

UDSALG I FISHMADMAN BUTIKKEN

Tak til alle nye og gamle kunder hos Fishmadman – for jeres handel og breve gennem sæson 2018 – Vi har nu fyldt lageret med friske fluer og materiale og vil gerne give alle jer, der læser vores nyhedsbrev mulighed for at  toppe fluekasserne op før sæson 2019 begynder …

Tight lines fra Per & Jesper

 

Få 13 % rabbat på alt i vores fluebutik – Bliv tilknyttet vores nyhedsbrev – Fishmadman udsalget vil foresætte til den 03.03.2019

Back To Top